Laatste update: 13 november 2021

LET OP: Vanaf 6 november 2021 geldt een mondkapjesplicht. Dit betekent dat het dragen van een mondkapjes voor zowel bezoekers als het personeel weer verplicht is. We zijn open van 08.00 uur ‘s ochtends tot 01.00 uur ‘s nachts. 

Wat schrokken we ons allemaal kapot toen tijdens het begin van alle coronaperikelen de coffeeshops gingen sluiten. Grote rijen ontstonden voor de deur van alle coffeeshops in Nederland, en ook voor The Border. 

In één klap werd duidelijk hoeveel mensen genieten van een lekker jointje op zijn tijd. Heel vaak zie je de klanten van coffeeshops niet in het nieuws. Tenminste niet op zo’n manier als dat dat nu gebeurde. Men zag ineens dat klanten van coffeeshops mensen zijn van alle leeftijden en nationaliteiten. In beeld zag men studenten, ouderen, fysieke werkers en kantoorbedienden. Nederland stond niet alleen in de rij voor wc papier, maar hamsterde ook hun porties wiet en hash voordat de deuren van de coffeeshops helemaal werden gesloten door de overheid. De reden is natuurlijk dramatisch, maar het imago van de coffeeshops werd in één keer naar een hoger level getild. 

The Border moest binnen een uur de zaak sluiten en het gevolg was een lang rij voor de deur. Iedereen wilde tenslotte nog even snel inslaan. De foto van de rij voor onze zaak (die wij overigens ook netjes om 18.00 uur hebben gesloten) is viral gegaan. Wij hebben vernomen dat de foto zowel de lokale nieuwszender AT5, de landelijke NOS en zelfs de krant in Amerika, de Filippijnen en Portugal heeft bereikt.

De sluiting van de shops duurde gelukkig niet lang. Gelukkig maar, onze coffeeshop heeft toch een zeer belangrijke functie in de maatschappij. We waren dan ook ontzettend blij dat The Border onder speciale voorwaarden de deuren weer mocht openen voor afhaal. 

Wat is er veranderd bij The Border? 

Natuurlijk nemen we het coronavirus wel heel serieus dus hebben we maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat iedereen in onze coffeeshop in Amsterdam op een veilige manier zijn waar kan kopen. Enkele van die maatregelen zijn: 

  • Een hygiënisch betaalsysteem
  • Niet teveel mensen tegelijk binnen
  • Personeel werkt met handschoenen
  • Je kunt alleen nog afhalen, je mag niet meer draaien
  • Bij de ingang kun je je handen desinfecteren

Maar dat is nog niet alles. Om iedereen veilig in en uit de zaak te laten hebben we door middel van paaltjes een route aangegeven. Als iedereen zich aan de route houdt krijgen we geen opstoppingen en kan iedereen een goede afstand van elkaar bewaren. Mocht het zo uitkomen dat er veel mensen buiten moeten staan om te wachten om binnen te komen, dan zetten we bij regen een tent buiten om ervoor te zorgen dat je in ieder geval droog kunt wachten. 

Wat is er NIET veranderd bij The Border? 

In deze rare tijd waarin alles anders lijkt dan ander blijven er gelukkig ook nog dingen hetzelfde. Het assortiment van coffeeshop The Border is bijvoorbeeld nog steeds net zo lekker en van dezelfde kwaliteit als anders. Dit is misschien ook juist het moment om even extra van je joint te genieten en de hele wereld om je heen met de daarbij behorende ellende even helemaal te kunnen vergeten. 

Ook de openingstijden bij The Border zijn nog steeds hetzelfde. Dat is best bijzonder, want een hoop coffeeshops hebben de openingstijden moeten aanpassen of hebben de deuren zelfs helemaal moeten sluiten vanwege gebrek aan klandizie. Het toerisme is in een klap weggevallen en als dat is waar je coffeeshop op draait, dan heb je het op dit moment heel erg zwaar. 

Update openingstijden coffeeshop Amsterdam : 08.00 tot 01.00 uur (maandag t/m zondag)

Gelukkig hebben wij een grote groep vaste klanten waar we op kunnen rekenen. We merken ook dat er meer thuis gewerkt wordt door jullie en dat er geen baas je op de vingers tikt als je een joint opsteekt tijdens het werk. Best een lekker voordeel van thuiswerken volgens ons. 

Bedankt! 

Wij zijn jullie, onze trouwe bezoekers, echt heel erg dankbaar. Jullie zijn echt de belangrijkste reden dat wij open kunnen blijven en op de langere termijn kunnen blijven bestaan. Wij doen er alles aan om jullie veiligheid te waarborgen en proberen met man en macht het virus buiten de deur te houden door alle voorzorgsmaatregelen te nemen. 

Jullie kunnen ons helpen door je producten bij ons te blijven kopen en je daarbij aan alle voorzorgsmaatregelen te houden. Heel moeilijk is het allemaal niet, alleen een beetje anders dan anders. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we hier doorheen komen en voordat je het weet is alles weer bij het oude. Stay safe allemaal, we staan voor jullie klaar!

Onze coffeeshop in Amsterdam

Coffeeshop The Border kun je bezoeken aan de Amstelveenseweg 1160 in Amsterdam. Wij zijn dé coffeeshop voor wie in Amsterdam en Amstelveen woont of in de buurt is. Onze deur staat open op alle dagen van de week. Klik hier voor onze actuele openingstijden.

LET OP: Vanaf 6 november 2021 geldt een mondkapjesplicht. Dit betekent dat het dragen van een mondkapjes voor zowel bezoekers als het personeel weer verplicht is. We zijn open van 08.00 uur ‘s ochtends tot 01.00 uur ‘s nachts.