Laatste update: 13 november 2021

LET OP: Vanaf 19 december 2021 geldt een nieuwe lockdown in Nederland om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Dit betekent dat veel winkels zijn gesloten, of alleen open zijn voor afhaal. Het dragen van een mondkapje is voor zowel bezoekers als het personeel verplicht. We zijn open van 08.00 uur ‘s ochtends tot 01.00 uur ‘s nachts. 

Wat schrokken we ons allemaal kapot bij Coffeeshop The Border toen tijdens alle coronaperikelen vorig jaar de maximale maatregelen werden ingevoerd en de coffeeshops moesten sluiten. Alleen de essentiële winkels met een belangrijke maatschappelijke functie mochten open blijven, en QR codes moesten worden gebruikt. Aangezien coffeeshops niet tot essentiële winkels worden gerekend, moest ook onze winkel sluiten. Voor sluitingstijd ontstonden er grote rijen voor de deur van alle coffeeshops Amsterdam, en dus ook voor The Border. 

In één klap werd op het nieuws duidelijk hoeveel mensen genieten van een lekkere joint op zijn tijd. Men zag ineens dat klanten van coffeeshops mensen zijn van alle leeftijden en nationaliteiten. Nederland stond niet alleen in de rij voor wc papier, maar verzamelde ook een voorraad wiet en hash voordat de deuren van de coffeeshops werden gesloten door de overheid. In beeld zag men studenten, ouderen, fysieke werkers en kantoorbedienden voor een coffeeshop in de rij staan. Het imago van de coffeeshops werd in één keer naar een hoger level getild. 

De foto van de rij voor onze zaak (die wij overigens ook netjes om 18.00 uur hebben gesloten) is viral gegaan. De foto is door veel bekende mensen gedeeld, en wij hebben vernomen dat de foto zowel de lokale nieuwszender AT5, de landelijke NOS en zelfs de krant in Amerika, de Filippijnen en Portugal heeft bereikt.

Nu er opnieuw een lockdown is opgelegd, sluit The Border opnieuw zijn deuren voor bezoekers die binnen in de coffeeshop willen komen zitten. Dankzij huidige regelingen is afhalen nog wel mogelijk.

Afhalen mogelijk

Hoewel de winkel niet volledig geopend mag worden, is afhalen wel toegestaan. U mag de winkel niet meer in en mag niet in de coffeeshop binnen roken. De winkel is enkel open om verschillende soorten wiet en hasj te verkopen voor afhaal. Door veiligheidsredenen moet de klant buiten de deur in de buitenlucht blijven staan. Ook het gebruik van een mondkapje is verplicht wanneer je de winkelbediende spreekt. Er wordt vervolgens bij de deur contactloos afgerekend.

Wat is er veranderd bij The Border? 

Natuurlijk nemen we hier bij The Border het virus erg serieus. we hebben dan ook een reeks hygiëne maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat iedereen de beste coffeeshop van Amsterdam op een veilige manier kan bezoeken. Een aantal van die maatregelen zijn: 

  • Een reeks hygiëne aanpassingen wat betreft het betaalsysteem
  • Verkoop aan de deur
  • Personeel werkt met handschoenen
  • Je kunt alleen nog afhalen, je mag niet meer draaien
  • De beste producten zijn nog steeds beschikbaar
  • Bij de ingang kun je je handen desinfecteren

Wat is er NIET veranderd bij The Border? 

In deze rare tijd waarin alles anders lijkt dan anders blijven er gelukkig ook nog dingen hetzelfde. Het assortiment van coffeeshop The Border is bijvoorbeeld nog hetzelfde als voorheen en van dezelfde kwaliteit als dat je gewend bent. Dit is misschien ook juist het moment om extra te genieten van de beste producten van The Border en de wereld om je heen, met de daarbij behorende ellende, even helemaal te vergeten. 

Daarnaast zijn ook de openingstijden bij The Border nog steeds hetzelfde als dat ze voor de lockdown waren. Dat is best bijzonder, aangezien veel coffeeshops de openingstijden hebben moeten aanpassen of de deuren zelfs helemaal hebben moeten sluiten. Het toerisme is natuurlijk in een klap weggevallen en dit heeft vooral een groot effect gehad op coffeeshops in de hoofdstad. Gelukkig hebben wij een grote groep vaste klanten waar we op kunnen rekenen.

Update openingstijden coffeeshop Amsterdam : 08.00 tot 01.00 uur (maandag t/m zondag)

We bedanken jullie! 

Wij zijn jullie, onze trouwe bezoekers, heel erg dankbaar. Jullie zijn de belangrijkste reden dat wij open kunnen blijven en dat The Border kan blijven bestaan. Wij doen er alles aan om jullie veiligheid te waarborgen, en proberen met man en macht het virus buiten de deur te houden door alle voorzorgsmaatregelen te treffen. 

Jullie kunnen ons helpen door de beste producten bij ons te blijven kopen, en je daarbij aan alle maatregelen te houden. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we hier door deze moeilijke tijd heen komen. We staan voor jullie klaar!

Onze coffeeshop in Amsterdam

Coffeeshop The Border kun je bezoeken aan de Amstelveenseweg 1160 in Amsterdam. Wij zijn dé coffeeshop voor wie in Amsterdam en Amstelveen woont of in de buurt is. Onze deur staat open op alle dagen van de week. Klik hier voor onze actuele openingstijden.

LET OP: Vanaf 19 december 2021 geldt een nieuwe lockdown in Nederland om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Dit betekent dat veel winkels zijn gesloten, of alleen open zijn voor afhaal. Het dragen van een mondkapjes voor zowel bezoekers als het personeel is verplicht. We zijn open van 08.00 uur ‘s ochtends tot 01.00 uur ‘s nachts.