Cannabis is vrijwel dagelijks in het nieuws. Politici, politie, investeerders, onderzoekers, journalisten, en zelfs historici hebben het er maar druk mee. Er werd druk over gekletst in onze coffeeshop in Amsterdam. Tijd om eens terug te blikken op het cannabisnieuws van de afgelopen maanden. We nemen je mee op een korte reis terug in de tijd. Een kort overzicht van wat we in de media zagen in de eerste helft van 2019.

Chinezen rookten 2.500 jaar geleden al wiet 

China rookt al jaren cannabis - cannabisnieuws 2019

Je leest het goed. In juni dit jaar werd een belangrijke vondst gedaan in China: het ‘oudste’ bewijs van cannabisgebruik in de wereld. Op een begraafplaats op de grens van China en Tadzjikistan zijn in een soort ‘ rookpotten’ resten van wiet gevonden. Vermoed wordt dat de wiet gerookt werd tijdens begrafenisrituelen waarbij ook ritmische muziek en vuur een rol speelden. Een belangrijke vondst in de geschiedenis van cannabis dus, want niet eerder was er bewijs dat er duizenden jaren geleden al cannabis werd gerookt. Tot nu toe waren er alleen vermoedens, omdat de Griekse schrijver Herodotus over wietgebruik in Azië schreef.

De vondst heeft overigens ook een luguber randje. Naast wiet-resten zijn er namelijk ook menselijk botten met snijsporen gevonden. De betrokken wetenschappers denken dat bij de begrafenisrituelen niet alleen wiet werd gerookt, maar ook mensenoffers zijn gebracht. Of dat echt zo is, is nog niet bewezen. Historisch bewijs voor wietgebruik is er in ieder geval wel.

Betere seks met cannabis, ja hoor

Cannabis betere seks

Gelukkig was er ook minder luguber cannabisnieuws. Er is namelijk een onderzoek gepubliceerd dat beweerd dat het gebruik van wiet, voor of tijdens de seks, leidt tot meer verlangen naar je partner en een intenser orgasme. Geen partner? Geen paniek. Het effect zou zowel gelden voor seks met een partner als voor zelfbevrediging. Het onderzoek beweert overigens dat cannabis seksuele bevrediging bij zowel mannen als vrouwen verbetert. Dubbel feest dus.

Het onderzoek is uitgevoerd door de Amerikaanse Amanda Moser in het kader van haar master studie aan de Universiteit van East Carolina. Best een leuk onderwerp voor een masterthesis of niet? Meer informatie over haar thesis The Influence of Cannabis on Sexual Functioning and Satisfaction kun je hier lezen.

Seth Rogen begint een cannabis bedrijf

Seth Rogen begint cannabis bedrijf

Seks, China en Seth Rogen, ze waren allemaal in het nieuws vanwege cannabis dit jaar. Acteur Seth Rogen, bekend van Super Bad en The Interview, is namelijk een cannabis bedrijf begonnen met de hilarische naam House Plant. Met zijn onderneming wil hij heel Canada van cannabis voorzien. Hij wil, naar eigen zeggen, het de Canadese gebruiker makkelijker maken om goede wiet te scoren. In 2018, werd Canada overigens het tweede land ter wereld waar je legaal wiet kunt kopen.

Wiet kopen in Nederland doe je via de coffeeshop. Dat wist je al. Onze coffeeshop vind je aan de Amstelveenseweg 1160 in Amsterdam. We zijn elke dag geopend van 8.00 uur ‘s ochtends tot 01.00 uur ‘s nachts.

Het wietexperiment, komt het er nu of toch niet?

Het wietexperiment in Nederland - cannabisnieuws 2019

Over legale wiet gesproken, ook het Nederlandse wietexperiment was veel in het nieuws de afgelopen maanden, want gaat het nu wel of niet door? En is het nu wel een uitkomst of toch niet? De meningen zijn verdeeld, want wiet kunnen we wel leveren in Nederland. Maar hoe zit dat met hasj? Het experiment is bedoeld om te onderzoeken of legale levering, inkoop en verkoop van cannabis in Nederland mogelijk is. Canada en Uruguay doen het al, dus Nederland zou ook moeten kunnen toch?

Op de website van de Rijksoverheid lezen we dat inmiddels 26 gemeenten, waaronder Amsterdam, interesse hebben getoond om deel te nemen aan het wietexperiment. Zal het er binnenkort dan echt van komen?

Zo, jij bent weer bijgepraat over het cannabisnieuws van 2019. Rest ons alleen nog te zeggen dat we je graag welkom heten in onze coffeeshop in Amsterdam. Je vind ons aan de rand van het Amsterdamse Bos, op de grens met Amstelveen. Zien we je binnenkort? 

P.S. Wij doen onze uiterste best om elke dag top service te leveren aan onze klanten. Heb jij een tip of verbeterpunt voor ons? Laat het vooral weten. Met behulp van jullie input werken er graag aan om de beste coffeeshop van Amsterdam te worden. Of zijn we dat in jouw ogen misschien al? We waarderen het enorm als je een review schrijft en andere helpt onze coffeeshop te vinden. Een Google review schrijven kan hier.