Wie zegt dat je in de zomer niet binnen mag zitten? Even neerploffen op de bank met de gordijnen dicht mag best. Tv aan, sappie erbij en je avond is compleet. Wij hebben 2 steengoede cannabis documentaires voor je: de Amerikaanse documentaire film Mile Marker en de Engelse docu GrassRoots: The Cannabis Revolution. Wanneer ga jij kijken?

Documentaire Mile Marker (US)

De Amerikaanse documentaire Mile Marker (2018) vertelt het verhaal van de Amerikaanse veteraan Korey Rowe en zijn voormalige Rakkasan collega’s, en hun herstel van PTSS (posttraumatische-stressstoornis).  De film onderzoekt nieuwe en controversiële behandelingen voor PTSS, waaronder medicinale cannabis.

In de documentaire interviewt Rowe psychologen en PTSS-specialisten. Hij laat de bittere realiteit van veteranen in Amerika vandaag de dag zien en het schokkende feit dat gemiddeld 22 veteranen per dag zelfmoord plegen als gevolg van PTSS. De documentaire geeft je een kijk de wereld van deze veteranen en hun bittere strijd tegen drugsverslaving, criminaliteit en PTSS.

De documentaire Mile Marker kun je gratis op YouTube bekijken of huur of koop de film op iTunes of Amazon.

Mile Marker is een vrij recente documentaire film, hij kwam namelijk uit in 2018 en duurt ongeveer 1.5 uur.

GrassRoots: The Cannabis Revolution (UK)

Een interessante documentaire (90 minuten) van Engelse bodem over medicinale cannabis, hun gebruikers en de strijd met de wetgeving. In de docu GrassRoots: The Cannabis Revolution (2016) laten verschillende cannabis activisten hun gezicht zien, waaronder de Nederlandse coffeeshophouder Nol van Schaik. Een sleutelfiguur in de docu is Clark French, MS patient en cannabis activist. Je volgt zijn strijd met zijn slopende ziekte en de wetgeving.  Een pakkende, inspirerende docu van Dale Beaumont-Brown.

De film is te huur en te koop op Amazon, maar je kunt hem ook gratis online vinden. Even goed zoeken dus.

Helaas bereikte ons het verdrietige nieuws dat Nol van Schaik onverwacht is overleden. Hij werd 65 jaar. Van Schaik was de motor achter tal van initiatieven om hasj en wiet vrij verkrijgbaar te maken in Nederland. 

Doorpraten? Kom een langs

Na het kijken van deze cannabis documentaires nog even doorpraten? Onze coffeeshop in Amsterdam vind je aan de Amstelveenseweg 1160, op de grens met Amstelveen. We zijn iedere dag geopend van 8 uur ‘s ochtends tot 1 uur ‘s nachts. Klik hier voor een routebeschrijving naar onze coffeeshop.

Coffeeshop Amsterdam The Border