De zomer is weer aangebroken en dat betekent ook dat er weer talloze festivals worden georganiseerd in en om de hoofdstad Amsterdam. Twee bekende festivals die de komende maand weer terugkeren naar het Amsterdamse bos zijn 909 festival en Diynamic festival.

Houd je van techno, dan zijn deze festival jou op je lijf geschreven. Hoewel drugs op deze festivals strikt verboden zijn, zijn er steeds meer festivalgangers zoekende naar een jointje na het festival. Ze gaan dan al snel op zoek naar een goede coffeeshop in de buurt van het Amsterdamse bos. En laat dat nou net The border zijn op nog geen 100 meter van het festivalterrein!

Aankomende festivals

909 festival

909 festival is een bekend techno festival in het zuidelijke deel van de hoofdstad, tegen Amstelveen aan. Het festival vindt plaats op 28 mei 2022 en heeft wel 15 verschillende sets gedurende de middag en avond. Aangezien het festival in 2022 wel 10 jaar bestaat, en de afgelopen twee jaar niet zoals gewoonlijk heeft kunnen plaatsvinden, zal dit er eentje worden om niet te vergeten.

Diynamic Festival (Nobody is not loved)

Diynamic wordt een klein weekje later gehouden. Op 4 juni 2022 kun je met jouw vrienden los gaan op de laatste dance sets van artiesten van over de hele wereld. Dit jaar wordt Diynamic festival voor de 8e keer gehouden op een van de beste festival terreinen van de Nederlandse hoofdstad.

Wet rondom drugs op festivals

Het is algemeen bekend dat er op Nederlandse festivals veel drugs in omgang is. Maar wat is nu eigenlijk de officiële drugs regeling bij festivals, en specifiek bij 909 en Diynamic?

Alle festivals binnen Nederland hebben een streng beleid als het op drugs aankomt. Dit komt doordat wettelijk bepaald is dat geen drugs zijn toegestaan op evenementen. Dit omvat niet alleen hard drugs, maar ook soft drugs zoals marihuana.

Wanneer er wel drugs zou worden gevonden binnen het festival, kunnen de organisatoren van het evenement hier fikse boetes voor oplopen. Bovendien zijn er ook consequenties voor degene die binnen het festivalterrein drugs bij zich heeft.

Drugsbeleid 909 en Diynamic

Het drugsbeleid voor 909 festival is gelijk aan het beleid van Diynamic. 

Bij 909 en Diynamic wordt men bij aankomst uitvoerig gecheckt. Dit houdt in dat bezoekers bij binnenkomst worden, gefouilleerd en dat tassen grondig worden gecontroleerd. In veel gevallen zijn er ook drugs honden aanwezig die helpen verschillende soorten drugs op te sporen.

Heb je drugs bij je? Dan moeten deze weggegooid worden voor je het terrein binnenloopt. Er is een speciale drugs bank aanwezig waar je jouw drugs kunt deponeren. Hier zitten verder geen consequenties aan verbonden.

Probeer je echter drugs mee naar binnen te nemen, of word je binnen het festivalterrein gepakt met drugs? Dan zijn er wel consequenties en zal het festival jou overdragen aan de politie. 

Om dit te voorkomen nemen velen vaak de drugs in voordat ze het terrein oplopen. Maar ook wanneer je vooraf drugs hebt ingenomen of vooraf hebt geblowd, kunnen hier gevolgen aan vast zitten. Wanneer dit wordt opgemerkt word je namelijk direct uit het festival gezet. 

In de praktijk lukt het de beveiliging niet altijd om hier controle over te hebben. Toch zit er  wel degelijk een risico verbonden aan het vooraf innemen van drugs.

Kortom, drugs meenemen naar een festival is niet handig en brengt eventuele consequenties met zich mee. Wil jij de toffe muziek en optredens dus niet missen? Bewaar jouw coffeeshop bezoek dan voor later op de avond.

Bezoek ook de dichtstbijzijnde coffeeshop

Uitgeput na een dagje dansen op een festival, kom dan lekker relaxen bij coffeeshop The Border Amsterdam. Op nog geen 100 meter van het Amsterdamse bos kun je genieten van verschillende soorten wiet die jou helpen tot rust te komen na een actieve dag. Sluit het festival met vrienden gezellig af door een bezoekje aan The Border coffeeshop. Bekijk hier onze actuele openingstijden.