Cannabis is een plant met een lange geschiedenis. Men gebruikt cannabis voor medicinale en recreatieve doeleinden. Er bestaan talloze soorten cannabis, met elk zijn unieke eigenschappen. Om een geschikte cannabissoort te kiezen, moet je de verschillende soorten kennen.

De Cannabis Haze is een populaire soort. Deze staat bekend om zijn hoge THC-gehalte, en geeft energieke en opwekkende effecten. Maar waarom kiezen wiet liefhebbers over de hele wereld voor Haze? Lees het hier!

Cannabis Haze

Wat is Cannabis Haze?

Cannabis Haze is populair vanwege haar hoge THC-niveau, sativa-dominantie, smaak en geur. De intense high met creativiteit boost en heldere geest is gewild onder recreatieve gebruikers.

Haze is een van de meest krachtige soorten marihuana. Deze is dan ook favoriet onder ervaren gebruikers. Ook medische gebruikers zijn fan van Haze. Voor hen is het geschikt voor het verminderen van stress, angst en depressie.

Oorsprong cannabis Haze

De original Haze is ontstaan in de jaren zeventig in Santa Cruz, Californië. Een groep kwekers werkte samen om een nieuwe soort te creëren met hoge THC-gehaltes en een uniek aroma. De oorspronkelijke cannabis stammen waren Sativa’s uit Mexico, Thailand en Colombia.

In de jaren tachtig werd Haze steeds populairder onder kwekers en gebruikers. Dit kwam voornamelijk door de unieke smaak en de intense, cerebrale high. De soort ontwikkelde zich verder en kruiste met andere soorten. Hierdoor ontstonden er verschillende versies van Haze. Voorbeelden zijn Super Silver Haze, Amnesia Haze, Purple Haze en Lemon Haze.

De popularisering van de soort over de wereld heen kenmerkt de geschiedenis van Haze. Kwekers en gebruikers brachten de soort naar de Verenigde Staten, Europa en Nederland. Tegenwoordig is Haze in Nederland een van de meest populaire soorten.

Kenmerken van Haze

Haze planten hebben lange, dunne bladeren die lichtgroen van kleur zijn. Ze hebben een grote hoeveelheid trichomen en lange, dunne takken. De bloemen zijn vaak groot en rijk aan hars, met een gouden of bruine kleur. Haze planten kunnen ook een hogere THC-gehalte hebben dan andere soorten cannabis.

Er bestaan verschillen tussen Haze en andere soorten cannabis. Een belangrijk verschil is de hoge concentratie THC in Haze. Dit maakt het een van de meest psychoactieve soorten cannabis.

Haze heeft een uniek smaak- en geurprofiel. Vaak beschrijft men deze als citrusachtig, peperig en kruidig. Sommige mensen beschrijven ook een hint van jasmijn of muskus. De geur is vaak sterk en men beschrijft het vaak als fris en fruitig. Dit maakt Haze een populaire keuze voor zowel recreatieve als medische gebruikers.

Cannabis Haze joint

Haze soorten

Er zijn verschillende soorten Haze. Populaire soorten cannabis Haze zijn: Super Silver Haze, Amnesia Haze en Neville’s Haze.

Super Silver Haze is een kruising van Northern Lights, Skunk #1 en Haze. Het is een sativa-dominante hybride met een hoog THC-gehalte. Deze Haze is bekend om zijn energieke en creatieve effecten. Deze soort gebruikt men voor medicinale doeleinden. Bijvoorbeeld voor het verminderen van angst en depressie.

Amnesia Haze is een andere populaire haze-soort. Het is een sativa-dominante hybride met een hoog THC-gehalte. Deze Haze is bekend om zijn energieke en sociale effecten. Men gebruikt deze soort vaak voor recreatieve doeleinden.

Neville’s Haze is een pure sativa soort die in de jaren 80 is ontstaan. Deze soort is gekruist uit Thai en Cambodjaanse soorten. Men beschrijft deze vaak als een van de meest krachtige haze soorten. Het is een lange bloeiende soort met een sterk cerebraal effect.

Al met al zijn er veel verschillende soorten cannabis Haze beschikbaar voor consumenten. Elke soort heeft zijn eigen unieke eigenschappen en effecten.

Haze effect

De fysieke effecten van het gebruik van Haze zijn als volgt. Je kunt een verhoogde hartslag of een droge mond krijgen. Je ogen kunnen rood worden, en vaak vermindert je coördinatie. Het kan ook leiden tot een vermindering van de eetlust en een verhoogde tolerantie voor pijn.

De mentale effecten van Haze zijn vaker gewenst. Je hebt meer energie, en een verhoogde concentratie. Bovendien kun je minder last hebben van angst en depressie. Het kan ook leiden tot een verhoogde creativiteit en een vermindering van stress.

Haze wordt beschouwd als een van de meest energieke en stimulerende soorten cannabis. De soort is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een mentale boost. Haze richt zich meer op geestelijke aspecten dan op fysieke aspecten.

Cannabis Haze telen

Voor Haze ga je naar The Border!

Als je op zoek bent naar een krachtige en unieke high, dan is Haze een geweldige keuze. Deze soort bevat hoge niveaus van THC en is ideaal voor ervaren gebruikers.

Haze heeft een intens, cerebraal effect. Deze gaat vaak gepaard met een lichte, energieke buzz. Het is een goede keuze voor creatieve activiteiten of voor het verkennen van nieuwe ideeën.

Maar let wel op! Als je besluit om Haze te proberen, raden wij aan om het rustig aan te doen en te beginnen met een kleine hoeveelheid. Zo kun je eerst testen hoe sterk de wiet is.

Bij The Border coffeeshop Amsterdam aan de rand van het Amsterdamse bos kun je cannabis Haze kopen. Zo kun je zelf ervaren wat deze populaire soort te bieden heeft. Benieuwd? Kom snel langs bij The Border!