Wiet kopen in Amsterdam

Wiet is waarschijnlijk het meest bekende product dat gemaakt wordt van de cannabis plant. En wereldwijd is Amsterdam de plek om van een goede joint te genieten.

Er zijn talloze Amsterdamse coffeeshops die cannabis producten verkopen. De verkoop vindt zowel plaats aan de lokale bevolking als aan toeristen. Bij Coffeeshop Amsterdam The Border ben je verzekerd van cannabis van de hoogste kwaliteit.

Kom langs

Wat is wiet?

Wiet wordt gemaakt van de gedroogde bloemtoppen van de cannabisplant. Cannabisplanten bevatten werkzame stoffen die verschillende soorten effecten kunnen oproepen. De hasj en wiet wordt door veel gebruikers vermengd met tabak, maar wordt ook door sommige mensen puur gerookt of als edible ingenomen.

Waarvoor dient het gebruik van wiet?

Er zijn verschillende manieren om wiet te gebruiken. De manier waarop de cannabis wordt ingenomen kan het effect determineren. Het gewenste effect van cannabis is vaak het relaxte ‘stoned’ gevoel, of de euforische ‘high’.

Ook wordt cannabis vaak gebruikt voor medicinale doeleinden. Denk hierbij aan cannabidiol CBD wat juist ter ontspanning wordt gebruikt.

Wiet kopen in Amsterdam

Amsterdam staat bekend om haar vele coffeeshops. Toeristen bezoeken onze hoofdstad om deze unieke coffeeshop cultuur eens mee te maken. Het gebruik van cannabis is dan ook overal op te merken in de hoofdstad.

De meeste coffeeshops zitten vol met liefhebbers van de softdrug. Zij kunnen er zorgeloos afgeleiden van cannabisplanten, als de cannabis sativa, gebruiken. Cannabisgebruik is immers niet strafbaar zoals in veel andere landen het geval is, toch?

Is de verkoop van wiet legaal?

Cannabisgebruik wordt in Nederland gedoogd. Dat houdt in dat het gebruik niet legaal is, maar dat een individu hier niet voor zal worden vervolgd.

Een coffeeshop heeft een vergunning nodig voor de verkoop van een verboden product als cannabis. De verkoop van dit product in de coffeeshop wordt gedoogd onder voorwaarde van een aantal regels, dit heet het gedoogbeleid. De gedoogregels voor coffeeshops zijn:

  • Het is niet toegestaan om meer dan vijf gram per dag aan één persoon te verkopen.
  • Er mag alleen verkoop van softdrugs plaatsvinden.
  • Het binnenlaten en/of verkoop aan minderjarigen is ten strengste verboden.
  • Het schenken van alcohol mag niet.
  • Reclame voor de drugs of de coffeeshop is niet toegestaan.
  • De handelsvoorraad mag niet meer dan 500 gram zijn.

Mag ik wiet wel bij me hebben?

Het is gedoogd dat je maximaal 5 gram wiet bij je draagt. In veel gemeenten mag je echter geen softdrugs op straat nuttigen. Daarentegen kan het zijn dat het in jouw gemeente wel mag.

Over Amsterdam heeft Elisabeth Jepma (woordvoerder van de gemeente Amsterdam) op 15 april 2021 tegen Trouw gezegd: “Het verbod geldt daar waar maatschappelijk nadeel in de openbare ruimte mogelijk is. Zo geldt er een blowverbod op kinderspeelplaatsen en schoolpleinen in de gemeente Amsterdam.” 

Met andere woorden: blowen op straat in Amsterdam mag, zolang het geen negatieve invloed heeft op de maatschappij. Het kan dus zijn dat je bij het blowen in een drukke openbare ruimte alsnog wordt weggestuurd.

Waarom kopen bij Coffeeshop Amsterdam The Border?

Je wilt natuurlijk verzekerd zijn van goede wiet. Wij hebben een breed aanbod van wiet, dus jouw favoriet zit er zeker tussen. Onze verkopers (budtenders) hebben hun beroepstraining Cannabis en goed gastheerschap diploma en kunnen u goede voorlichting en advies geven bij de productkeuze en het productgebruik.

Kom langs!

Wiet kopen in Amsterdam doe je bij coffeeshop The Border. Wij helpen je een cannabissoort te vinden die perfect bij jou past en jou het gewenste effect biedt. Je vindt ons aan de rand van het Amsterdamse Bos.

Wiet kopen in Amsterdam doe je bij coffeeshop The Border.

Kom langs